Muzi sa zmenili

11. augusta 2013, tinuss0, Nezaradené

Muži sa za posledné roky zmenili…
…aspoň v oblasti módy.

Prišli sme na to dnes s mamou po návšteve viacerých obchodov. Mama s prekvapením zistila, že jednotlivé značky sa pánskym kolekciám venujú naozaj nadšene a obšírne. Chlapským kúskom vydeľujú podobne veľký priestor ako tým ženským. Neverila, že všetky tie tričká, košele, bundy… majú nosiť muži. S odhodlaním vždy vtrhla na nespoznané územie predajne a prišla na to, že toto je časť s označením MAN a že toto je opäť časť pre mužov… a táto tiež…

Kedysi vraj v svojich ojedinelých oddeleniach mali zopár oblekov, nejaké košele, svetre a tri druhy tričiek. Aj tie kupovali zvyčajne ženy.

Dnešní muži sú fakt iní. Nie je zriedkavosťou vidieť chlapa, chalana, pána, ako si sám vyberá panske oblecenie, zimne bundy,  topánky, slnečné okuliare, dokonca aj kozmetiku. Nie je zriedkavosťou, že sa na nákup oblečenia vyberie aj môj manžel sám. Vlastne, doteraz som sa pri tom nikdy nepozastavila, až mama mi dnes nejako odkryla spomienky.

…na záver našej krátkej úvahy o zmene silnejšieho pohlavia sme prišli na to, že nás to vlastne teší a že tento trend, pokiaľ nie je dotiahnutý do extrému, má len samé výhody. Rozhodne však neodporúčam označovať týchto mužov pojmom metrosexuál. (Veď to zaváňa úchylkou.) Nepôsobí predsa len oveľa úchylnejšie zanedbaný, špinavý, smradľavý… muž odmietajúci návštevu predajne iba preto, že prestane byť skutočným chlapom…?